Jongeren

Educatief programma

Voor basisscholen in de wijk organiseren we workshops voor kinderen in groep 6. In dit educatieve programma zoomen we in op de Rotterdamse samenleving van de toekomst, immers in het jaar 2030 heeft een meerderheid van de Rotterdammers een migratieachtergrond. Met de leerlingen onderzoeken we het begrip identiteit en de betekenis hiervan.

Wat heb je nodig om je verbonden te voelen met anderen en met je omgeving? Wanneer voel je je thuis? Met een professionele fotograaf werken de leerlingen aan een gezamenlijk kunstproject, een virtueel fotoalbum, een nieuw gedeeld verleden. De foto van vandaag is immers de herinnering van de toekomst. Tegelijkertijd is dit een bijzonder tijdsdocument: een generatie kinderen uit één wijk wordt fotografisch vastgelegd.

Duur van de les: 90 minuten
Locatie: 1e Middellandstraat 103
Kosten: geen
Meer informatie:
Joke van Bilsen

Leerwerktraject

Tijdens Middland Foto krijgt een groep jongeren een training tot wijkgids. De jongeren, gidsen@west, krijgen begeleiding van professionele coaches, verbreden hun horizon en doen werkervaring op. Ze leren skills die ook later bruikbaar zijn op school of in werksituaties. De gidsen kennen de wijk goed en geven rondleidingen aan bezoekers van de tentoonstelling. Bezoekers krijgen zo kans om door de ogen van deze jongeren naar Middelland te kijken. De jongeren werken ook mee in de expositieruimte als rondleider en achter de bar.

Locatie: 1e Middellandstraat 103
Kosten: geen
Meer informatie:
Houssein Bouziane